Search Engine Optimization (SEO) Nedir?

17/03/2022 | E-posta Pazarlama, Search Engine Optimization (SEO)

SEO, web sitenizin Google veya diğer arama motorlarında organik arama sonuçlarındaki sıralamasını yükseltmek için alaka düzeyini, güvenilirliğini ve kullanılabilirliğini iyileştirme sürecidir. Daha yüksek bir organik arama sıralaması ile sitenize daha fazla trafik kazandırır. 

SEO Nasıl Çalışır?

Arama motorları, arama sonuçları oluşturmak için yüzlerce faktör kullanır. SEO, siteleri bu faktörler için optimize ederek, taranmasını ve dizine eklenmesini sağlayarak çalışır. SEO’nun nasıl çalıştığı anlaşıldığında, arama sonuçlarında görünürlüğü veya üst sıralarda yer almayı artırmak için anahtar kelime araştırması, içerik oluşturma ve sayfa hızı optimizasyonu gibi farklı teknikler kullanılır.

SEO’nun Nasıl Çalıştığını Anlamak Neden Önemlidir? 

İnternet gerçekten dünyayı herkesin parmağının ucuna getirdi. İnsanlar, aradıkları neredeyse tüm bilgilere genellikle birkaç tıklamada ulaşabiliyor ve hizmet, ürün gibi ihtiyaçlarını ararken internetten faydalanıyorlar. Bu sebeplerden insanların internet kullanımı arttıkça, internetten pazarlama yapmak veya internet üzerinden bir iş sürdürmekte aynı oranda arttı. Bu artan oran içerisinde kazanç sağlamak ve başarılı olmak için fark edilebiliyor olmanız gerekir. SEO sizi fark edilebilir kılar, insanların sizin sayfanıza veya markanıza ulaşmasını sağlar. SEO optimizasyonu kullanmazsanız, varlığınızı bilmeyen ama sizin gibi birini arayan insanların sizi asla bulamayacakları ve onlara neden rekabette daha iyi olduğunuzu söyleme şansınız bile olmayacak demektir.

E-ticaret SEO Nedir?

E-ticaret SEO (arama motoru optimizasyonu), web sitenizi arama motoru sonuç sayfalarında daha görünür hale getirmenin ücretsiz bir yöntemidir. E-ticaret SEO stratejisi uygularken dikkate alınması gereken ve sizlere yardımcı olacak şeyler vardır.

E-Ticaret Sitelerinin Kullandığı SEO Stratejileri Nelerdir?

E-ticaret siteleri, marka veya sitelerin görünürlüğünü artırmak için stratejiler uygulanır. Bu stratejilerden bazıları şu şekildedir:

  1. Alakalı arama sonuçlarında sıralamak için anahtar kelime araştırması yapmak

E-ticaret sitelerinin kullandığı SEO stratejilerinin ilk adımı anahtar kelime araştırmasıdır. Anahtar kelimeler, e-ticaret müşterilerinin alakalı ürünleri bulmak için bir arama motoru kullanırken aradıkları terimlerdir. Anahtar kelimeler, ürünleri alışveriş yapan kişilerin önünde görünmesine yardımcı olur. Google gibi arama motorları, sayfanın arama sonuçlarındaki alaka düzeyini belirlemek için anahtar kelimeler kullanır. Bu nedenle, alakalı arama sonuçlarında görünebilmek için ürün sayfaları için doğru anahtar kelimeleri seçmek çok önemlidir.

E-ticarette anahtar kelimeleri araştırmak ve hangi ek anahtar kelimeleri oluşturabileceğini öğrenmek için ürün türleri aranarak başlanır. Alakalı terimlerin bulunması için bir anahtar kelime araştırma aracı kullanılabilir. Anahtar kelime araştırması yaparken long tail anahtar kelimelere bağlı kalmak istenebilir çünkü bu anahtar kelimeler üç veya daha fazla kelime içerir, çok spesifiktir ve işletmeler için daha alakalı potansiyel müşteriler elde etmelerine olanak sağlar. Genel olarak, daha nitelikli trafik çektikleri için long tail anahtar kelimelere bağlı kalmak tercih edilebilir.

  1. Hedef anahtar kelimeleri dahil etmek

Anahtar kelimeleri sayfanın tamamına ekleyerek hedef kitlenin tam olarak neye baktıklarının bilinmesini sağlar. Anahtar kelimelerin kulağa doğal gelmesi istenir, bu nedenle çok fazla anahtar kelime doldurmaktan kaçınılmalıdır.

  1. Arama amacını eşleştirmek

Bir içerik oluşturulduğunda, içeriğin arama amacı ile eşleştiğinden emin olmak gerekir. Anahtar kelimeleri alarak diğer şirketlerin bir konu hakkında ne yazdığını görmek için arama yapılabilir. Bu, arama amacına daha iyi uyan içerik oluşturulmasında yardımcı olur. Böylece sonuçlarda yer alma potansiyeli artar.

  1. İçeriği doğru şekilde biçimlendirmek

Sıralanan içerik sohbet amaçlıdır. Bilgileri açık ve anlaşılır bir şekilde sunar. İçeriği ulaşılabilir kılmak için aşırı miktarda teknik ve sektöre yönelik terim kullanmaktan kaçınılmalıdır. 

  1. Kullanıcı deneyimine önem vermek

Google, hangi sitelerin arama motorlarında hangi sırayla sıralanacağını belirlemek için kullanıcı istatistiklerinden yararlanır. Buna, sayfada geçirilen süre, hemen çıkma oranı, dönüşüm oranı, yükleme süresi gibi bilgiler dahildir. Bunun sonucunda kullanıcılar aradıklarını bulabilir mi? Güvenilir bir bilgi kaynağı mı? Gibi soruların cevaplarına ulaşırlar. Bu soruların cevapları karşılanırsa arama sonuçlarının ilk sırasında yer almak anlamına gelebilir.

  1. Link inşası kurmak 

Hangi iç bağlantılara (web sitelerden) ve dış bağlantılara (diğer kaynaklardan) bağlantı verildiği düşünülmesi gerekir. Ayrıca, yetki için geri bağlanan diğer kaynakları da takip etmek gerekir. Doğru kaynakları seçmek veya başka bir kuruluş için atıfta bulunulan kaynak olmak, güvenilirliği ve marka itibarını arttırmaya yardımcı olabilir.  

  1. Göz atmayı kolaylaştırmak

İnternette alışveriş yapan kişiler, bir siteye geldiklerinde aradıkları bilgileri hızlı bir şekilde bulmak isterler. Bu yüzden içeriğin kolayca taranabilir olması gerekmektedir. İnternetten alışveriş yapanların ihtiyaç duydukları bilgileri kolayca bulmaları için sayfaları kısa paragraflar, madde işaretli listeler ve başlıklarla ayırmak bu amaca yardımcı olacaktır.

 SEO’nun E Ticaret Siteleri için Avantajları Nelerdir? 

SEO’nun E Ticaret siteleri için birçok yararı vardır. Bazıları aşağıda örnek olarak verilmiştir: 

1.Kullanıcı deneyimini geliştirir

Google’ın en önemli sıralama faktörlerinden biri, kullanıcılara iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamaktır. E ticaret siteleri, hedef kitle için doğru anahtar kelimeleri kullanıyorsa ve web sitesi ziyaretçilerinin sahip olabileceği soruları yanıtlıyorsa, Google bunu olumlu bir deneyim olarak görür ve sonuç olarak sıralamayı yükselir. Ancak kullanıcılar siteye tıklayıp hemen uzaklaşırsa, Google bunu olumsuz bir deneyim olarak görür ve sıralamaya zarar verir. 

  1. Etki alanınızı genişletir

SEO e ticaret sitelerinin web mağazalarının daha fazla trafik almasına yardımcı olur ve bu da sitelerin etki alanlarını genişletir. Bir kullanıcı bir web sitesine organik olarak ulaştığında, daha sonra ücretli yeniden hedefleme kampanyaları ile o kişiye tekrar ulaşılabilir. SEO yeniden pazarlaması oldukça etkili bir uygulamadır.

  1. Marka bilinirliğini artırır

Pazarlama reklam maliyeti olmadan e-ticaret siteleri optimize edilebilir. SEO sıralamaları optimize ediliyorsa siteleri Google’ın cevap kutusuna çıkarmayı amaçlamak katkı sağlayabilir çünkü Google’ın yanıt kutusunda olmak daha fazla tıklama, daha yüksek web sitesi trafiği ile daha fazla marka bilinirliği getirir.

  1. Ücretli arama maliyetlerini düşürür

SEO için optimize edilen içerik, organik ve ücretli arama için değer yaratan ifadeler üzerinde ortak çalışma yaptığı varsayılırsa Google Ads kampanyalarına da fayda sağlamalıdır. Google’ın Kalite Puanı, tıklama başına maliyeti belirlemek için reklamların açılış sayfalarıyla alaka düzeyini ölçer. Optimize edilmiş açılış sayfaları, daha iyi Kalite Puanları, daha düşük tıklama maliyetleri ve organik aramada daha yüksek performans anlamına gelir. 

  1. Kalıcı değer yaratır

SEO, uzun vadeli performansa yapılan bir yatırımdır. Reklamdan farklı olarak kampanya sona erdiğinde değeri durmaz. Ancak SEO bir kerelik bir çaba değildir. Her biri siteyi oluşturan içeriğe, tasarıma veya teknolojiye odaklanan, hiç bitmeyen bir optimizasyon projeleri döngüsüdür. Her proje muhtemelen uzun vadeli değere sahip olacak ve organik arama performansını aylar veya yıllar boyunca yükseltecektir. 

  1. Long Tail yakalar 

Arama sorgularının yüzde on beşi yenidir ve Google bunları daha önce hiç görmemiştir. Bu belirsiz tek seferlik ifadeler, tek tek birkaç arama yapan ancak toplu olarak toplamın yaklaşık yüzde 40’ını oluşturan sorulardaki long tailin bir parçasını oluşturur. BU long tail ifadeler, diğer anahtar kelimelerden daha yüksek oranda dönüşüm sağlama eğilimindedir. E-ticaret siteleri, hiyerarşik olarak artan ayrıntı düzeylerine göre oluşturuldukları için, bu uzun kuyruklu aramaları hedeflemek için genellikle iyi yapılandırılmıştır. Ayrı ayrı hedeflenemeyecek kadar çok long tail olabilir. Bu sebeple ölçeklenebilir SEO buradaki anahtardır.

E ticarette sık kullanılan dijital pazarlama kanallarından biri de e ticarette e posta pazarlama hakkında detaylı bilgi için yazımıza göz atabilirsiniz.

SEO Nasıl Yapılır?

SEO çalışmasını yapabilmek için öncelikle bir web siteniz olmalıdır. Web sitesi oluştururken domain (site adresi) ve hosting seçimi yapmalısınız. Seçilecek domain ve hosting yapısının SEO uyumlu ve uzun vadeli olması önemlidir. Domain ismi seçilirken dikkat edilmesi gereken en temel nokta, sunacağınız hizmetleri kısa ve net şekilde anlatabiliyor olmasıdır. Bu sayede sitenize girecek kullanıcı umduğunu bulacak ya da sitenizde onun ilgisini çekecek bir hizmet yoksa sitenize girmeden farklı kanallara yönlenecektir. 

Hosting seçiminin önemi de gün geçtikçe artmaktadır. Pek çok site sahibi, hosting firmalarının satış politikaları gereği kullanım kolaylığı adı altında sunduğu kısıtlı paketler olan, panel içermeyen ve kullanım kısıtlaması bulunan paketlerden seçim yapar. Teknik bilgi yetersizliğinden yanlış seçimler yapan website sahipleri, ilerleyen yıllarda, paketinin sitenin gereksinimlerine yetmemesinden ötürü site yavaşlığı ve hatta siteye ulaşamama durumları ile karşı karşıya kalmaktadır. 

Bundan dolayı hosting seçimi yapılırken, alacağınız paketin ram, cpu, disk alanı ve trafik genişliğine dikkat edilmeli ve iyi bir fiyat analizi yapılmalıdır. Yapılan hatalardan biri de kısa süreli domain ve hosting kiralanmasıdır. Google, web sitenizin kiralama süresine ulaşabilmekte ve sitenize kiraladığınız süre üzerinden değer biçmektedir. En ideal süre 3 yıldır ancak bu bütçeye sahip değilseniz veya doğrudan projenize o seviyede güvenmiyorsanız, minimum olarak 2 yıllık kiralama yapmanız, uzun vadede devam kararı verdiğiniz durumda yükselmenize katkı sağlayacaktır.

Arama motoru optimizasyonu çalışmalarına başlamadan önce, yapılacak olan iyileştirmelerle ulaşılmak istenen hedefleri belirlemek ve bu hedeflere uygun stratejik SEO planı oluşturmak da çok önemlidir. Plansız başlanan çalışma, başarıya ulaşamayacağı gibi zaman ve finansal açıdan da kayıplara neden olabilir. SEO işlemleri site içi ve site dışı optimizasyon işlemleri olmak üzere, birbirini tamamlayan site içi SEO ve site dışı SEO olmak üzere iki ana kategoride incelenir.

Site İçi SEO Nasıl Yapılır?

Bir kalite çalışması olan site içi optimizasyonunda temel amaç, kullanıcı yararı olduğunu arama motorlarına kanıtlamak ve arama motorlarına sitenizi tarayabilmesi konusunda yardımcı olmaktır. Arama motorları web sitelerine, bazı kuralları dikkate alarak, kalite puanları vermektedir. Bu kalite puanlarını etkileyen 8 ana madde dikkate alınarak yapılmalıdır.

  • Site İçi SEO Parametreleri: Arama motorlarına, oluşturulan web sayfasının ne ile ilgili olduğunu Meta Başlık (Title), Meta Açıklama (Description) ve Meta Etiketler (tags, keywords) kanalıyla ileten parametrelerdir. Bu parametrelerde yaratıcılık, SEO’ya uygun olması ve özgünlük başarılı olmakta etkilidir.
  • Başlık Etiketleri (Heading Tags): Bir web sitesi içeriğinin konusu ve hiyerarşik düzeni hakkında arama motorlarına sinyal gönderen, kullanıcıların sayfayı daha kolay taramasını sağlayan H1, H2,…H6 başlık etiketleri en önemli sayfa içi arama motoru optimizasyonu kriterleri arasındadır. H1 etiketleri sayfa başlığıyla aynı olabilir.
  • URL Yapısı: SEO dostudur ve iyi biçimlendirilmesi gerekir. Sayfada birincil öneme sahip anahtar kelime veya kelime öbeğini içermeli ve olabildiğince kısa tutulmalıdır. URL içindeki kelimeler, karakterler arasında boşluk bırakılmadan ve tire (-) işareti ile ayrılarak yazılmalıdır.  
  • İçerik Faktörü: SEO’nun en önemli unsuru özgün içerikler oluşturmaktır. İçerikleriniz özgün, kaliteli ve okunabilir değilse sayfanızın içinde ya da dışında yaptığınız tüm SEO çalışmaları önemsizdir. İçeriklerde her zaman şeffaf olmasınız yani bir haber siteniz varsa, web sitenizdeki içerikleri yazan kişiyi belirtmeniz güven duygusu oluşturacaktır. Aynı zamanda içerik, okuyucuya keyif veren bir akışta olmalıdır. İmla hatalarının olmadığı, dil bilgisi kurallarına uyan, noktalama işaretlerine dikkat edilerek yazılan yazılar, kaliteli içeriğin temelini oluşturur.
  • Medya Kullanımı: Anlattığınız konuya etkili görseller, video ve infografiklerle zenginleştirilen, alt etiketlerinde sayfayla alakalı anahtar kelimeler kullanılabilen medyalar, yazılı içeriği çekici kılar. Kullanıcı deneyimi, etkileşim ve sayfada gezinti süresini artırma avantajlarıyla site içi SEO’ya doğrudan etki eder. Görsellerinizin HTML alt, title etiketlerine görsel ile ilgili bilgi vermelisiniz ki arama motoru botlarının, görselin ne ile ilgili olduğunu anlamasında yardımcı olsun.
  • Duyarlı (Responsive) Tasarım: Site ziyaretlerinin mobil başta olmak üzere her tip cihazdan yapılabilmesi için buna uyumlu bir duyarlı tasarım yapılmalıdır. Arama motorları, bu temaya sahip siteleri ödüllendirmektedir.
  • Site Hızı: Sayfa ögelerinin yüklenme süresi, yani site hızı, Google ve diğer popüler arama motorlarının en önemli sıralama faktörleri arasında yer alıyor. Yapılan araştırmalar, web siteniz 3 saniyeden daha uzun sürede açılıyorsa ziyaretçilerin %78’inin siteyi terk ettiğini gösteriyor. 
  • Dahili Link Ağı: Site içi link inşası da denilir ve bir sayfadan sitenin içindeki farklı bir sayfaya uygun anahtar kelime, URL veya görsel üzerinden oluşturulan köprü bağlantılarıdır. Bu sayede kullanıcı deneyimini geliştirebilir ve arama motorlarının web sitenizde daha fazla sayfayı dolaşmasını sağlayabilirsiniz.

Site Dışı SEO Nasıl Yapılır?

Site dışı arama motoru optimizasyonu işlemlerinin başında marka görünürlüğü ve bilinirliğini artırmak üzere yapılan backlink (geri bağlantı), sosyal medya ve dijital PR çalışmaları önemli yer tutar.

  • Backlink Çalışması: Sektörünüz ve konunuzla alakalı başka bir siteden URL adresi, anahtar kelime veya görsel kullanımıyla hedef sayfanıza yapılan geri bağlantılardır. Google tarafından güvenli ve popüler olan bir web sitesi, kendi sitesinde sizi öneriyorsa, Google sizin sitenize de güven duymuş olacaktır. Doğal olmayan ve ödemeli alınan backlinkler, projeler için tehlike arz etmekte, Google tarafından tespit edilmekte ve arama kelimelerinde filtreye düşebilmektedir.
  • Sosyal Medya Çalışmaları: İlgili önemli gelişmeleri, hizmetleri, kampanyaları ve yeni oluşturduğunuz web sayfalarını sosyal medya hesaplarınızda geri bağlantı kullanarak ya da kullanmadan paylaşabileceğiniz, arama motoru sıralamalarına etki eden bir yöntemdir. Sosyal medya reklamları, web sitenize kolayca ziyaretçi çekmenize yardımcı olur.
  • Dijital PR Çalışmaları: Marka hakkında sektörel prestij algısı yaratmak, klasik ve dijital medyaya yansıyan olumsuz durumların etkisini azaltmak ve olumluya çevirmek için internet siteleri, bloglar, sosyal medya ve haber sitelerinde yayınlanan içeriklerdir.
  • Google Ads Reklamları: Sunduğunuz ürün, hizmet ve blog paylaşımlarınız ile ilgilenen kitlelere ulaşmak için reklamlar oluşturmanızı sağlar ve web sitenize hızlı bir kullanıcı trafiği getirir.
  • Video Reklamları: Daha az rekabet ve daha düşük maliyetlerle reklamlarınızı etkili bir kampanya ile Youtube arama sonuçlarında, video içi ve atlanabilir videolarda, sosyal medya platformlarında yayınlayabilir, marka bilinirliğinizi arttırabilir, ürün ve hizmetlerinizi pazarlayabilir ve hedef kitlenizin karşısına çıkabilirsiniz.
  • E-posta ve SMS Pazarlama: Planlı, etkili bir kampanya ve ucuz maliyetle, çok yüksek dönüşümler elde edebilirsiniz. Kesin bir yatırım getirisi yaratabilir ve çok hızlı sonuç alabilirsiniz.
  • Yeniden Pazarlama (Remarketing): Bu listeler, ürün ve hizmetlerinizle ilgilenmiş kullanıcılara tekrar ulaşmak için güzel bir yöntemdir. Google Ads ve Google Analytics hesaplarınızda yeniden pazarlamayı etkinleştirmelisiniz. Facebook ve Instagram sosyal medya hesaplarınız ile etkileşime geçen kullanıcılara yeniden ulaşmanın yolu olan Facebook Pixel uygulamasını edinmeli ve Pixel kodunu web sitenize eklemelisiniz.
  • Referans Kaynaklar: Diğer blog sitelerinde konuk yazarlık yaparak, blog tanım yazıları yazarak, firma rehberlerine kaydolarak elde edilebilen diğer web sitelerinden, sitenize yönelen trafik referans kaynaktır. Hedef kitlenizin bulunduğu tüm platformlarda bulunmalısınız.

SEO Neden Gereklidir?

Günümüzde online platformların daha ön plana çıkmasıyla beraber rekabet internet ortamına da aktarılmıştır. Dolayısıyla ürünleriniz, hizmetleriniz ve kurumsal kimliğinizle rakiplerinizden ayrışmak ve üstün konuma geçmek için hedefleri doğru tanımlanmış bir dijital pazarlama planına sahip olmalısınız. İşletmenizin çevrimiçi varlığını kuvvetlendiren dijital pazarlama faktörleri arasında arama motoru optimizasyonu en önemli yere sahiptir. Yapacağınız bu optimizasyon sayesinde dijital dünyada marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz. İşletmenize de daha çok müşteri sağlayabilir, finansal hedeflerinize daha hızlı ulaşabilir ve firmanızın değerini arttırabilirsiniz

SEO Şirketinize Nasıl Katkı Sağlar? 

Türkçe karşılığı “Arama Motoru Optimizasyonu” olan SEO, İngilizce karşılığı olan “Search Engine Optimization” kelimelerinin baş harflerinden oluşur. Dijital pazarlama teknikleri arasında önemli rol oynamaktadır. Hedeflenen sözcükler ve anahtar kelime gruplarıyla, bir web sitesini arama motoru sonuçlarında yükseltmek ve ziyaretçilerine iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatmak üzere arama motoru kalite yönergeleri doğrultusunda uygulanan teknik ve stratejik çalışmalardır.

Web sitelerinin daha anlaşılır olmasında, kolay kullanıma sahip ve ziyaretçinin aradığını bulabileceği seviyeye gelmesine yardımcı olur. Geçmişte eğitimli/eğitimsiz herkesin yaptığını düşündüğü bu platform gün geçtikçe arama motoru algoritmalarının gelişmesi, mobil cihazlarda internet kullanımının yaygınlaşması, her sektörde dijital rekabetin artması ve kullanıcıya fayda sağlama fikrinin ön plana çıkmasıyla köklü bir değişim gerçekleştirmiştir. SEO çalışmaları şirketinizin rakiplerinizden daha üst sıralara taşınmasını sağlar. Üstelik hedef kitlenize de daha kolay bir şekilde ulaşarak sadık müşteriler yaratabilmeniz de mümkün olur. 

Nasıl SEO Uzmanı Olunur?

SEO uzmanı olabilmek için kurslara dahil olabilirsiniz. Online olarak sertifikalar alabilir, kendi web sitenizi oluşturarak öğrendiklerinizi pratiğe dökebilirsiniz. Web sitelerini optimize ederek pratik yapmaya başlamak SEO alanında uzman olmak için doğru bir adım olacaktır. 

Bir SEO uzmanında bulunması gereken özellikler şu şekilde listelenmektedir: 

  • Temel düzeyde HTML bilgisi,
  • Hacmi yüksek olan anahtar kelime çalışmaları yapabilme, 
  • Anahtar kelimeleri bir web sitesine istenen şekilde yerleştirebilme, 
  • Metin yazarlığı konusunda bilgi, 
  • Yeni çıkan SEO trendleri ve Google algoritmaları hakkında bilgili olma. 

SEO Uzmanı Ne Kadar Maaş Alır?

Bir SEO uzmanının alacağı maaş tecrübe gibi bazı temel faktörlere göre şekillenmektedir. Kıdemli bir SEO uzmanının ortalama maaşı 6.500 TL ile 10.000 TL arasında değişim göstermektedir.

SEO İle Ücretli Reklamların Arasındaki Fark Nedir?

SEO arama motorlarında web sitenizin üst sıralarda çıkmasını organik bir şekilde sağlarken, Adwords reklamları ise üst sıralarda ücret vererek var olmanızı sağlar. SEO için herhangi bir şekilde ücret ödemeniz gerekmez fakat ücretli reklamlar arama motoru optimizasyonuna nazaran maliyetlidir.

Tüm bloglarımızdan anında haberdar olmak için e-bültenimize kayıt olun!

Kaydınız alınmıştır, teşekkür ederiz.

Form gönderilirken hata oluştu lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

Küçük veya orta ölçekli işletmenizi geliştirin, büyütün ve cironuzu katlayın.

Self-servis toplu e-posta gönderim platformu euromsg express ile, kolay ve hızlı bir şekilde, karınızı katlayacak e-posta pazarlama kampanyaları oluşturun.
Tükçe ve kullanıcı dostu paneli, %100 güvenli, KVKK uyumlu ve IYS’ye entegre yapısı ile sözleşme ve taahhüt süreçleri olmadan hemen e-posta kampanyalarınızı oluşturmaya başlayın!

Okumaya devam edin…

IMAP Nedir ve Ne İşe Yarar?

IMAP Nedir ve Ne İşe Yarar?

IMAP (Internet Message Access Protocol), e-posta ile ilgili bir protokoldür ve kullanıcıların e-postalarını sunucudan yönetmelerine olanak tanır. Kullanıcılar, e-posta istemcileri aracılığıyla IMAP üzerinden e-postalarına erişebilir, bunları okuyabilir ve yönetebilir....

Tüm bloglarımızdan anında haberdar olmak için e-bültenimize kayıt olun!

Kaydınız alınmıştır, teşekkür ederiz.

Form gönderilirken hata oluştu lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

Share This